Astrodrom

psihološka astrologija

I want to break free

| nema komentara

Jedna od najizraženijih potreba svakog od nas realizacija je stabilnog emotivnog odnosa. Ipak, kada se danas okrenemo oko sebe vidjet ćemo puno onih koji nisu pronašli odgovarajućeg partnera i, naravno, nisu sretni radi toga. No, je li sve baš tako kako izgleda? U nekoliko navrata sam se, što privatno što na astrološkim konzultacijama, susrela s osobama čije su natalne karte pričale kontradiktornu priču. Radi se o kvadratu između Venere i Urana, i to kod generacije čiji se Uran nalazi u znaku Vage, a igrom slučaja (ili ipak ne?) Venera dotičnih osoba nalazi se u znaku Raka.

Već sam boravak Urana u znaku Vage 70-tih godina prošlog stoljeća donio je ono danas znamo pod nazivom seksualna revolucija. Vaga je znak koji povezujemo s partnerskim odnosima svih vrsta, između ostaloga i s brakom i trajnim emotivnim vezama. Kao i uvijek kada boravi u nekom znaku Uran u području kojim taj znak vlada napravi revoluciju. Tako ni institucija braka više nije mogla ostati kakva je bila. Sedamdesetih razvod braka bio je iznimka no oni rođeni sedamdesetih koji su danas u tridesetima i ranim četrdesetima – rođeni s Uranom u znaku Vage – ne smatraju kako razvesti se znači učiniti nešto vanserijski. I ne samo to. Pripadnici ove generacije često neće ni formalizirati svoje partnerske odnose jer im ´taj papir baš ništa ne znači´. Međutim, nije uvijek sve tako jednostavno. Ne ako je vaša Venera, koja simbolizira vaše težnje na planu osobnih veza, u znaku Raka.

Venera je signifikator našeg osobnog ukusa, govori o našem sustavu vrijednosti, onome što nas privlači, ono što želimo ostvariti na području partnerskih osobito sentimentalnih odnosa. Kada se nalazi u znaku Raka govori o osobi koja cijeni tradicionalne vrijednosti, svoju obitelj i korijene i koja se dobro osjeća u sigurnom i stabilnom okruženju. Netko s Venerom u Raku teži odnosu koji će mu pružiti stabilnost i sigurnost, partnera s kojim će ostvariti bliski emocionalni odnos, ljubavnu vezu koja će biti predvidljiva jednako onoliko koliko je on sam nepredvidljiv.

Dakle, imamo problem – spoj međusobno različitih planetarnih principa. A kako se ovaj aspekt manifestira u praksi? Postoje dvije mogućnosti: osoba s ovim aspektom birat će neuhvatljive i nepouzdane partnere s kojima će joj emotivni život biti prilično turbulentan i uzbudljiv, nikad se neće znati što će biti sutra, a veze im uglavnom završavaju jednako naglo i neočekivano kao što su započele. Druga mogućnost je ulazak u emotivne odnose sa stabilnim partnerima, baš po mjeri Venere u Raku, no nakon nekog vremena veza se počinje klimati, njihov brižan i emotivan partner im postane dosadan, ´to nije ono što su tražili´, uglavnom kada se pojavi opasnost da bi se mogli previše zbližiti s partnerom ili on postane previše emotivno zahtjevan, bježe glavom bez obzira.

Kako god okrenemo, ovo nije jednostavan aspekt i potrebno je naučiti živjeti s njim. Rješenje leži u prepoznavanju i prihvaćanju vlastitih potreba koliko god one bile drugačije od potreba drugih ljudi, a to znači i biti svjestan kako je s ovim aspektom potrebno uzeti si dovoljno prostora u osobnim vezama, naravno, pod uvjetom da smo isto spremni dozvoliti i svom partneru. Aspekt Venere i Urana često neće rezultirati konvencionalnim ljubavnim vezama što znači da možda i ulazak u brak baš i nije neka najsjajnija ideja. Sve dok se osobi s takvim aspektom čini kako u vezi ima dovoljno slobode i prostora i dok se barem svako toliko događa nešto novo i uzbudljivo, ona će biti zadovoljna i ispunjena. Naravno, bude li djetinjasto očekivala da je partner ili svijet oko nje taj koji bi je neprestano trebao zabavljati i izmišljati nove igre, bit će nesretni. Zreli odnos do života i na kraju krajeva, do vlastitog horoskopa i svega onoga što se u njemu nalazi, znači da čak i napete ili ako tako hoćete loše aspekte možete nadvladati i upotrijebiti njihovu energiju i potencijale. U slučaju aspekta između Venere i Urana to može biti u vidu osebujnog kreativnog izražavanja koji ovakvoj osobi može pružiti neslućeno zadovoljstvo.

Odgovori

Required fields are marked *.