Astrodrom

psihološka astrologija

DJEVICA – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (6)

| 1 komentar

Ovaj promjenjivi zemljani znak vlada u periodu od 23. kolovoza do 22. rujna. Ovo je vrijeme zrenja i žetve, potrebno je puno toga napraviti, organizirati se i obaviti sve na vrijeme. Sazreli plodovi ne trpe čekanje – ako ih se ne ubere u točno određenom periodu, gube svoju vrijednost i hranjivost.

Baš tako točno i precizno funkcionira znak Djevice. Djevice su racionalne i organizirane, sa svakim detaljem na svom mjestu i u sebi i oko sebe. Ne čudi zato što ih smatraju idealnim kandidatima/kandidatkinjama za poslove tajnika. Samo netko ´posložen´ može organizirati život nekom drugom.

Ovim zemljanim znakom također vlada okretni Merkur (neki astrolozi tvrde kako je Merkur u znaku Djevice egzaltiran, ja o tome nemam neko određeno mišljenje) što mu osim usmjerenog uma daje i vješte ruke kojima može napraviti čuda – od izraze najdelikatnijeg mozaika do opuštajuće masaže. Djevice vole svoj ustaljeni ritam, svoje navike i rutine i burno reagiraju kada ih netko u tome poremeti.

Kao i svaki znak zemljanog elementa, svjesne su i usmjerene prema svom tijelu. Djevica se brine o svom tijelu jer želi da funkcionira kao savršeno podmazani mehanizam. I to pripadnicima ovog znaka najčešće i uspijeva – paze na svoju prehranu, redovito vježbaju i općenito žive zdravim načinom života. Kod nekih od njih ta sklonost postane ekstremna pa u ovom znaku ima najviše hipohondara.

Od ovog staloženog znaka možemo se naučiti redu i organiziranosti i kako je u umjetnosti života važan svaki pa i najmanji detalj. A iza njihovog ozbiljnog lica često se krije iskričavi duh spreman za lucidna zapažanja i šalu.

One Comment

  1. hm; interesantan opis mene 🙂

Odgovori

Required fields are marked *.