Astrodrom

psihološka astrologija

RAK – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (4)

| nema komentara

Ovaj prvi vodeni i prvi ljetni znak vlada u periodu od 22. lipnja do 23. srpnja. To je doba kada u prirodi vidimo prve plodove, završavaju školske aktivnosti pa se djeca opet vraćaju u okrilje obitelji, a posebno više vremena provode s djedovima i bakama s kojima inače nemaju toliko prilike biti. Taj period je vrijeme kada se vraćamo našim korijenima, upoznajemo se s vlastitom familijarnom dinamikom koja je baza i naše vlastite osobnosti.

Tome je i sličan zadatak znaka Raka u Zodijaku – da očuva i održi kućno ognjište, da ga zaštiti od neželjenih upada izvana, da stvori čvrste veze među članovima obitelji koji bi, po njegovom viđenju, uvijek trebali funkcionirati kao kompaktna zajednica. Rak je znak snažno razvijenih instinkata i još jačih emocija koje su njegovi osnovni alati za borbu kroz život, ali ga ponekad mogu činiti pretjerano subjektivnim, osjetljivim, defanzivnim. Ne zaboravimo, Rak se nalazi u dnu Zodijaka, poziciji bliskoj snovima i nesvjesnom, daleko od svjetla razuma. Okrenut je prošlosti, svom djetinjstvu i krugu bliskih ljudi – u poznatim okolnostima osjeća se sigurno i zaštićeno i tek onda da izražaja dolaze njegove prave kvalitete.

Rak nas uči važnosti privatnosti i intime, kao čuvanja najvećeg blaga kojeg posjedujemo, bilo da se radi o našim osobnim tajnama ili o članovima naše obitelji. Ako na intimnom planu nismo stabilni i ´posloženi´ ne možemo očekivati niti da će drugi aspekti našeg života funkcionirati kako treba.

Ovaj znak nalazi se u ´korijenu´ prirodnog horoskopa te funkcionira baš poput korijena stabla – ako je on zdrav, čvrst i stabilan, tada će i stablo izrasti zdravo i stabilno i vinuti se visoko u nebo.

Odgovori

Required fields are marked *.