Astrodrom

psihološka astrologija

OVAN – Zodijak kao prirodni ciklus i ciklus osobnog razvoja (1)

| nema komentara

Prvi znak Zodijaka, vatreni znak Ovna vlada od 21.ožujka do 20. travnja. Ovo je doba ranog proljeća, kada sve niče iz hladne tvrde zemlje – svaka klica izbija i pronalazi svoje mjesto pod suncem, sve se budi iz zimskog sna, životinje izlaze iz svojih brloga. Ovan simbolizira početak novog ciklusa, sa svojom rogatom glavom usmjerenom prema naprijed.

No to nije sve. Vladavina Ovna u sebi sadrži latentnu energiju cijelog prethodnog ciklusa – govorimo o uskrsnuću života – pa nije ni čudno što u ovo doba pada kršćanski blagdan Uskrs.  Ovaj vatreni, kardinalni znak kojim vlada Mars, znak je prodorne energije i izražene instinktivne prirode.

Što učimo od znaka Ovna?

Učimo se boriti za svoje mjesto pod suncem, učimo se biti prvi, inicirati, započeti, predvoditi, riskirati. Ovan je znak izražene individualnost i snažnog ega. Iako danas živimo u vremenu kada se puno govori o odbacivanju ega, zdrav ego je nužan za osobni razvoj, a to najbolje vidimo kod osoba rođenih u znaku Ovna. Ove neposredne i iskrene osobe drže se već iskušane poslovice: „Što na umu, to na drumu.„

Ništa manje važno nije ni to da Ovan pripada vatrenom elementu, dakle, njegov osnovni alat za snalaženje u svijetu je intuicija. Upravo intuicija i snažna vizija koju ovaj znak posjeduje vodi ga uvijek prema naprijed, prema novim izazovima i avanturama. Za njega ne postoje ograničenja koje ne može preskočiti i život je za njega prepun novih i uzbudljivih mogućnosti.

I na kraju, možda najvažnije – Ovan nas uči kako je ljudski griješiti i da je sutra uvijek novi dan. Bez obzira na poraze i poteškoće s kojima se suočava, hrabro grabi prema budućnosti.

ovan16

Odgovori

Required fields are marked *.