Astrodrom

psihološka astrologija

Pogled preko ramena

| nema komentara

U srijedu 13.05.2020. Venera se zaustavlja na svom putu kroz zodijak i kreće unatrag odnosno kreće retrogradno. Retrogradno kretanje uvijek privlači dodatnu pažnju u astrološkoj analizi i prognozi čak i kada se radi o planetima koji se nekoliko puta godišnje, poput Merkura, kreću retrogradno. Venera je retrogradna otprilike svake dvije godine. Ove godine Venera je retrogradna u znaku Blizanaca.

Za početak, čini mi se kako je ovo posebno zanimljivo iz razloga što se to događa nakon izolacije radi pojave corona virusa, ali i radi toga što će Venera usporiti i krenuti unatrag u prpošnom i razigranom znaku Blizanaca. U normalnim okolnostima, boravak Venere u ovom znaku donio bi obilje novih i raznovrsnih sadržaja, nova poznanstva, nove ljubavi, lakoću komunikacije i lakoću uspostavljanja novih kontakata. Obzirom na situaciju, čini se da će ovaj put stvari biti malo drugačije. Mnoštvo želja blizanačke Venere morat ćemo ograničiti i izabrati one koje su nam doista vrijedne i važne, a ostale ostaviti za neka druga vremena.

Kako god okrenemo, period kada je Venera retrogradna potiče nas na razmišljanja i preispitivanja o našim životnim vrijednostima i prioritetima kao i kvaliteti i smislu naših bliskih veza. Dualnost znaka Blizanaca dodatno će dodati ulja na vatru na sve naše dileme posebno što će dobar dio vremena Venera biti u kvadratu s Neptunom što je vrlo plodan teren za razvijanje iluzija i nerealnih očekivanja, kako od sebe, tako i od drugih.

Dakle, jasno je da trebate pogledati u sebe i razmisliti o svom životu i kako želite da vam život izgleda (naravno kako i vi da izgledate jer je Venera vladarica svega lijepog i privlačnog), a postoje i stvari koje ne trebate raditi.

Za početak, ovo nije dobro vrijeme za odluke koje se tiču vaših partnerskih veza (to se odnosi i na poslovna partnerstva). Ono što biste mogli zaključiti i odlučiti u ovom periodu neće biti temeljeno na relevantnim činjenicama ni na prioritetima koji su dugoročno važni za vas. Osim toga, sjetite se aspekta Venere s Neptunom – veze koje će izgledati kao iz bajke mogu imati gorak završetak dok osobe koje stvarno zaslužuju vašu pažnju vam djelovat će vam neprivlačno i nezanimljivo. Ovo se posebno odnosi na nove ljubavne veze koje mogu započeti u ovom periodu i koje mogu imati rok trajanja kao i retrogradna Venera. Je li ovo dobar trenutak da se vratite svojoj staroj ljubavi? Moram priznati da se ja tu uvijek sjetim one poslovice o podgrijanoj juhi, ali možda ne bi bilo loše da se sjetite ne samo onog lijepog što je bilo u vašoj prošloj vezi nego i razloga zašto više niste zajedno. Čak i ako ima više plusova na vašoj listi, pričekajte da Venera ipak krene direktno.

Druga, ali i ne manja važna stvar odnosi se na vaš izgled i stajling – ovo baš nije najbolji period za neke veće promjene u vašem imidžu – krajnji rezultat neće izgledati onako kako ste zamislili, a kasnije će vam trebati dosta truda, vremena i novaca kako biste popravili učinjeno. Radije svoje zamisli sačuvate za vrijeme kada se Venera opet bude direktno kretala pa ćete onda moći upotrijebiti one koje doista vrijedi. Vjerujete, isplati vam se pričekati.

U ovom periodu do izražaja može doći vaš ekstravagantan ukus i tendencija da trošite (svi smo jedva čekali da se opet otvore dućani) pa možete puno potrošiti. Najmanji će vam problem biti što vam stvari koje ste kupili zapravo ne trebaju nego će ispasti da ste ih platili puno više nego što vrijede.

Umjesto da trošite novac, pokušajte napraviti dugoročni financijski plan u ovom periodu i pripremiti se za budućnost. Ovo je dobro vrijeme za reprogramiranje kredita, kao i komunikaciju s financijskom institucijama. Imat ćete više uspjeha u pregovaranju s vašom bankom ili s nekom drugom institucijom tog tipa kod koje ste se zadužili.

Možda i najvažnija lekcija retrogradne Venere u tranzitu je prepoznavanje i osvještavanje vaših pravih kvaliteta i talenata te kako biste ih doista mogli konstruktivno upotrijebiti na poslovnom i privatnom planu. Obzirom da je Venera u znaku Blizanaca, imat ćete priliku ono što smatrate svojim kvalitetama promotriti iz različitih perspektiva ovisno o situacijama u kojima se budete našli. Otvorite oči, promatrajte i učite. Najviše o sebi. Te spoznaje dobro će vam doći u budućnosti.

Odgovori

Required fields are marked *.