Astrodrom

psihološka astrologija

Retrogradni Merkur 07.09.2009.

| nema komentara

Prividno kretanje Merkura unatrag (zapravo usporava pa nam se sa Zemlje čini da ide unazad) redovita je pojava u njegovom kretanju. Zato ga često zovu i kraljem retrogradnosti. Svake godine retrogradno se kreće čak tri puta i to svake godine u znakovima istog elementa. Ove, 2009. godine, nalazi se u ´prijelaznom razdoblju´ te se njegovo kretanje unazad započinje u zračnim znakovima i završava u znakovima zemljanog elementa u kojima će biti retrogradan i tijekom 2010. godine.

Merkur se okreće unazad sljedeći ponedjeljak 07.09.2009. godine i retrogradno se kreće sve do utorka 29.09.2009. Zašto je ova informacija važna? Radi svega onoga što se ne preporuča činiti tijekom tog razdoblja i radi manje onoga što se preporuča. U astrologiji, Merkur je zadužen za komunikaciju, posredovanje, trgovanje. I upravo sve te aktivnosti tijekom njegovog retrogradnog kretanja budu izvrnute naglavce. Nesporazumi u svakodnevnoj komunikaciji, pregovori koji propadaju, nerealizirani dogovori, zastoji u prometu, problemi u telekomunikacijama, nepovoljne kupoprodaje, sve su to obilježja ovog razdoblja. Ukoliko je to moguće, izbjegavajte sve navedene stvari tijekom ovog perioda. Ne kažem da će ama baš sve propasti no nepotrebno će se odužiti, zakomplicirati, odgoditi. Kako god, u ovom razdoblju ništa neće biti onako kako se čini na prvi pogled.

No nije sve tako crno. Period retrogradnog Merkura dobro je pronalaženje informacija koje inače ne možete dobiti, za analiziranje, a potom i rješavanje složenih problema (nakon što se Merkur okrene direktno). U ovo užurbano doba, možete iskoristiti ovo vrijeme da malo zastanete i razmislite o sebi i svom životu. Tijekom retrogradnog kretanja, do izražaja dolazi inače nevidljivo Merkurovo lice – njegova uloga psihopompa koji vam asistira pri silasku u dublje razine vaše osobnosti koje inače ne možete dohvatiti. Sretan put!

Odgovori

Required fields are marked *.